Coaching

Coaching

Kindercoaching en -begeleiding is een belangrijk onderdeel binnen Elskes Kast.
We zoeken namelijk niet alleen de juiste kinderen voor de rol maar ook de juiste begeleider/coach. Deze zal de kinderen op de set bijstaan en coachen voor, tijdens en na de opnames. Als er meerdere kinderen op de set zijn, zullen we ook met meerdere begeleiders aanwezig zijn. De band die we vanuit de castings opbouwen met de kinderen is daarbij ontzettend fijn op de set. Ook voor de ouders is het rustig te weten dat ze tijdens het gehele proces bij ons terecht kunnen.

We hebben een fijn team met meerdere professionele begeleiders die allemaal veel ervaring hebben met kinderen, werken op de set en uiteraard in het bezit zijn van een EHBO-diploma.

Elisabeth en Elske geven regelmatig cursussen in kinderbegeleiding en -coaching want de groeiende vraag naar kinderen in film vraagt om steeds meer getrainde kindercoaches en -begeleiders.

 

Het werk van een kindercoach/begeleider vindt Elskes kast essentieel. Zo weten we zeker dat de kinderen het naar hun zin hebben, er altijd een luisterend oor is die zich in iedere situatie bezighoudt met het kind. We zorgen dat er een plekje is waar de kinderen kunnen ontspannen en helpen in overleg met de regisseur met het voorbereiden van de scene’s die de kinderen gaan spelen. Daarmee zorgen we dat het kind een zo leuk mogelijke tijd op de set heeft en tegelijkertijd zo goed mogelijk hun rol in de film/serie weten te vertolken.

Omdat het een natuurlijk heel spannend is om op de set te staan, is de kindercoach er om een veilige haven te creëren. Ook houden wij contact met de ouders. We realiseren ons daarbij zeer (een groot deel van het team heeft zelf kinderen) dat er veel op een kind afkomt op de set en dat het heel kwetsbaar is voor de ouders hun kind uit handen te geven.

Trainingen:
In aanloop van opnames geeft Elisabeth ook regelmatig trainingen aan kinderen om hen op deze manier klaar te stomen voor de rol die zij zullen gaan spelen. Zo krijgt het kind maar ook de regisseur genoeg vertrouwen. Soms kan zo’n training ook plaatsvinden als een regisseur nog twijfelt. We kijken dat of een beginnend acteur na zo’n training dichter bij de rol kan komen. De regisseur kan dan goed zien of het ook gaat werken op de set.

Al met al staat het kind dus nooit alleen. Wij waarborgen de behoefte van het kind en creëren een plek waarin er ruimte is tot groei, ontdekking, spel, plezier, ontspanning en een tijd waaraan het nog jaren met plezier zal terug denken. 

2pics

 

 

 

 

 

 

 

.

Alt Text
Alt Text